Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

M-pentue 20.3.2016

Snowtime´s Delaware River "Daco" x Windedos Amaretti "Nauru"

Swowtime´s Delaware River "Daco" x Windedos Amaretti "Nauru"

Isä Daco

Syntynyt: 25.7.2008
Väri: Musta valkoisin merkein
Korkeus: 54cm
Paino: 25kg
Isä: WTCH NordUCH TJH-räddn Godk Vallh KORAD Diamond Bluff Cowboy Classic "Noah"
Emä: BH TK1 RH-FE Diamond Bluff Paris Texas ATDds OTDc "Xena"
Kasvattaja: Merja Tiainen (kennel Snowtime´s)
Terveys:
Silmät terveet
Lonkat B/A
Kyynärät 0/0
MDR1 +/+
CMR1 terve
HSF4 terve
HUU terve
NCL8 terve
MyDogDNA testattu, monimuotoisuus 42,3

Daco on avoin, sosiaalinen uros. Se tulee toimeen kaikkien, niin urosten kuin narttujen, kanssa. Se ei haasta riitaa eikä alennu tappelemaan. Daco kertoo kyllä perheen nuorelle aussieurokselle selvästi, että silmille on turha tulla hyppimään, mutta tekee sen fiksusti ja vähäeleisesti. Ihmisiä Daco rakastaa suurella sydämellä!

Dacon työmoottori on kova. Raunioilla ja hakumetsässä se tekee töitä täysillä viimeiseen maalimieheen saakka. Töitä se lopeta koskaan kesken. Daco palkkautuu hyvin namilla. Henkilöetsinnässä namit ovat vain pieni plussa, sillä suurin palkka on ihmisten löytämisen riemu. Tottiksessa Daco on suorittaja. Tekee töitä hyvin ja hyvässä kontaktissa. On aina kuulolla. Mutta vauhtilajit ihmisten kanssa ovat Dacon ehdoton ykkösjuttu!

Dacolla on erittäin hyvä on-off kytkin. Kotioloissa hyvin huomaamaton kaveri. Mitä nyt välillä sattuu olemaan imurin tiellä, kun ei jaksaisi väistää mokomaa :). Lasten kanssa Daco on erittäin helppo otus. Se ei juurikaan välitä lapsemme leikeistä ja touhuista.

Daco on mutkaton reissukaveri. Daco reissaa ja yöpyy perheensä kanssa paljon niin asuntovaunulla kuin veneellä. Ei ole paikkaa, missä se ei osaisi käyttäytyä. Reissuissa Daco osaa ottaa rennosti aivan kuin kotonakin.

Anulle kirjoittaa: Daco on minulle se "once in a lifetime" koira. Mutkaton ja huumorintajuinen jätkä! En parempaa voisi toivoa!

Emä Nauru

Syntynyt: 5.1.2013
Väri: Blue merle valkoisin ja tan merkein
Korkeus: 54cm
Paino: 21kg
Isä: SEVCH KORAD Blue Wingfire´s Marble Cake sphII "Marre"
Emä: Windedos Nike sphIII "Smita"
Kasvattaja: Lena Stangvik (kennel Windedos)
Terveys:
Silmät terveet 5/2015
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä: LTV0, VA0
MDR1 +/-
HSF4 terve
CMR1 terve
CEA terve
prcd-PRA terve
DM terve

Naurua kaikkein parhaiten kuvaava sana koko maailmassa on "tasapainoinen". Elämä on sen kanssa ollut aina arjessa vaivatonta ja harrastuksissa se opetti, että joskus maltti on valttia.

Pennusta saakka Nauru on ollut nimensä mukainen menijä. Se on hyväntuulinen, avoin ja sosiaalinen ja nauttii suuresti muiden kassa puuhailusta, olipa kyseessä ihminen tai toinen koira. Se menee häntä pystyssä kiinnostuneena tutkimaan uusia asioita, eikä tunnu pelkäävän mitään. No, luonnetestin kelkka aiheutti Naurussa sen elämän ensimmäisen pelkoreation ja noin kuukausi testin jälkeen sitä epäilytti suuresti aidon saksanpaimenen kokoinen, mahallaan makaava pehmokoira. Noin muuten neiti ottaa elämän vastaan hyvin stressittömästi. Nauru on vieraillut usein vilkkeissa toritapahtumissa ja jopa mielenilmaisussa, se on matkustanut monilla kulkuvälineillä ja ollut seurakoirana mitä eriluontoisempien koirayksilöiden kanssa. Koko elämänsä aikana Nauru ei ole tapellut kenenkään kanssa, se mielummin väistää pörähdyksen kanssa kun alkaisi isottelemaan. Laumassa Nauru on melkolailla pahnanpohjimmainen ja tuntuu nauttivan asemastaan vinkupossua selällään vingutellen. Se syö mitä tahansa mielellään ja sillä on myös suuri into leikkiä millä tahansa.

Nauru kehittyi fyysisesti vähän ikätovereidensa perässä, kuten fysioterapeutti minulle hoidon aikana esitteli. Se olisi vaatinut myös hieman rauhallisemman etenemisen harrastuksissa. Nauru on hyvin oppivainen ja se sisäisti operantin koulutustekniikan jo pikkupentuna. Nauru tarjoaa erilaisia temppuja aktiivisesti ja tekee mielellään. Se starttasi ensimmäisen möllitokot 9kk ikäisenä ja sijoittui koitoksessaan. Omistajan liiallinen kiirehtiminen verotti kuitenkin moottoria, josta jaksaminen kärsi. Pienillä muutoksilla ja ohjaajan rauhoittumisella saatiin sytytettyä esiin aktiivinen, omistajaansa tunnollisesti miellyttävä harrastekoira.

Nauru on synnynnäinen hakukoira ja oppi esimerkiksi ilmaisut pääasiassa itsekseen. Agility on Naurun päälaji ja treenaaminen/kisaaminen on sen kanssa antoisaa. Nauru palkkautuu millä tahansa ruolla ja lelulla, tekee mielellään eikä ole ottanut kasvettuaan liiaksi nokkiinsa ohjaajan jännityksestä. Nauru on käynyt kokeilemassa menestyksekkäästi myös rallytokoa, treenaa innokkaasti koiratanssia ja on ihanteellinen nenänkäyttäjä, jota on myödynnetty jäljen lisäksi myös sienien etsinnässä.

Kaikenkaikkiaan Nauru on hyvin mutkaton koira, jonka kanssa ei tarvitse stressata arjen erilaisista tapahtumista tai harrastuksien tuomista koitoksista. Eipä ole arki minkään muun koiraotuksen kanssa ollut yhtä helppoa tähän mennessä!

Wirneen Melkoinen Menijä "Meno"

Uros
Blue merle valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet
Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
Olkapäät ja polvet epävirallisesti terveet
HSF4 terve
MDR1 terve
CMR1 terve
HUU terve
NCL8 terve
MyDogDNA testattu, monimuotoisuus 41,3

Harrastukset:
Agility
TOKO
Jälki

Omistaja:
Maija Piippo

Wirneen Metkut Mielessä "Metku"

Kastroitu uros
Musta valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet
Ylimääräinen yläetuhammas 202
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
Polvet ja olkapäät epävirallisesti terveet
HSF4 terve
MDR1 +/-
CMR1 terve
HUU terve
NCL8 terve
MyDogDNA testattu, monimuotoisuus 39,8

Harrastukset:
Agility

Omistaja:
Niina Lahtinen

Wirneen Mahtava Mäihä "Mahti"

Kastroitu uros
Red merle valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
Olkapäät ja polvet epävirallisesti terveet
HSF4 terve
MDR1 terve
CMR1 terve
HUU terve
NCL8 terve

Luonnetesti:
MH suoritettu 13.10.2018

Harrastukset:
Paimennus

Omistaja:
Minna Koskinen