Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

(RTK1) Windedos Amaretti "Nauru"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 5.1.2013

Väri: Blue merle valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 57cm

Paino: 21kg

Emä: Windedos Nike sph III "Smita"

Isä: SEVCH KORAD Blue Wingfire´s Marble Cake sphII "Marre"

Kasvattajat: Lena ja Stig Stangvik, kennel Windedos

Terveys:
Kaihigeenitesti HSF4: normaali
Ivermektiiniherkkyys MDR1: kantaja
CMR1: normaali
prcd-PRA: normaali
CEA: normaali
DM: normaali
MyDogDNA testattu
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama normaali, nikamien epämuotoisuus normaali
Polvet ja olkapäät terveet (epävirallinen)
Täysi hampaisto, saksipurenta
Silmät terveet 5/2015

Omistaja: Maija Piippo

Nauru on sijoituskoirani Windedos kennelistä, Ruotsista. Nauru on J-pentueen emän, Prillan, puolisisko. Nauru asustelee Maija Piipon luona Vantaalla.

Nauru on rakenteeltaan kaunis ja korrekti, joskin nartuksi vähän turhan kookas. Nauru on ollut terveenä ja sen terveystutkimukset niin luuston, silmien kuin geenienkin suhteen ovat näyttäneet oikein hyviltä.

Nauru on hyvin tasapainoinen ja sosiaalinen koira. Sen kanssa on helppo kisata, harrastaa ja elää.

Nuru harrastaa agilityä, tokoa ja koiratanssia sekä satunnaisesti nenänkäyttölajeja. Nauru on synnynnäinen jäljestäjä, tekee tarkkaa ja rauhallista  työtä. Nauru on valtavan ahne ja leikkii mielellään.

Nauru omistajansa Maijan sanoin:

Nauru on se kuuluisa "elämäni koira". Tyypiltään vähän diecel, ei syty kaikkeen tekemiseen välttämättä hetkessä ja kesti aikansa, ennenkuin se kasvoi suureen kroppaansa. Nauru on ylikorkea, n. 57cm korkea ja painaa n. 21kg. Hätäilin ja vaadin siltä liikaa sen ikään ja kehitykseen nähden, jonka takia esimerkiksi tokossa kilpaileminen ei ole sen mielestä enää yhtään hauskaa puuhaa. Kaikki piti ohjaajan oppia kantapään kautta. Agility on Naurun päälaji ja siinä se onkin nykyisin mahtava: menee radalla kitarisat vilkkuen ja vauhtikin on saatu hyväksi, vaikka edelleenkään merle ei vauhdissa välttämättä vastustajabortsuja voitakaan. Mahtava pakkaus silti, asenne saatu kohdilleen ja radalle mennään maan omistajan lailla, koko olemus vauhtia ja pursuavaa intoa puhkuen. Se irtoaa hyvin, lukee hyvin ohjauksia ja sillä on pitkä, matkaa voittava laukka. Nauru kilpailee agilityssa 3 luokassa ja tokossa sillä olisi oikeus osallistua voittajaluokkaan. Epävirallisissa rallytokoissa Nauru kisasi itselleen RTK1-koularin ennen lajin virallistumista. 

Mikä tekee Naurusta sen "the koiran" on ihan sen näppäryys arjessa. Nauru on maailman iisein kaveri. Se on hyvähermoinen, viisas ja järkevä. Se ei provosoi eikä provosoidu, se suhtautuu kaikkiin järkevästi, ei tappele tai kyttäile ja on kenen tahansa käsiteltävissä. Nauru rakastaa olla kainalossa ja tehdä juttuja yhdessä. Se ui mielellään, nauttii naksuttelutuokioista ja on synnynnäinen jäljestäjä ja hakukoira! Harmiksi aikani ei tällä haavaa repeä paljon extraharrastuksiin, mutta ai että miten hienoa hakuilu oli tämän tyypin kanssa. Myös paimentamista Nauru on pari kertaa kokeillut. Naurun voi ottaa mukaan minne tahansa eikä koskaan tarvitse miettiä mahdollisia ongelmia, koska Nauru sopeutuu ja mukautuu kaikkiin tilanteisiin.

Kuvat Mikko H.

LUONNETESTI 16.8.2015
Lea Yli-Suanto ja Tuija Juselius

Toimintakyky +1b, kohtuullisen pieni
Terävyys +1b, koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a, kohtuullinen
Hermorakenne +1a, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++, laukausvarma
Kokonaispisteet +172