Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

(RTK1) Windedos Amaretti "Nauru"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 5.1.2013

Väri: Blue merle valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 55cm

Paino: 22kg

Emä: Windedos Nike sph III "Smita"

Isä: SEVCH KORAD Blue Wingfire´s Marble Cake sphII "Marre"

Kasvattajat: Lena ja Stig Stangvik, kennel Windedos

Terveys:
Kaihigeenitesti HSF4: normaali
Ivermektiiniherkkyys MDR1: kantaja
CMR1: normaali
prcd-PRA: normaali
CEA: normaali
DM: normaali
MyDogDNA testattu
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama normaali, nikamien epämuotoisuus normaali
Polvet ja olkapäät terveet (epävirallinen)
Täysi hampaisto, saksipurenta
Silmät terveet 5/2015

Omistajat: Laura Lönnberg ja Maija Piippo

Nauru 2 vuotta ja 7 kuukautta, kuva Maija Piippo

Nauru on sijoituskoirani Windedos kennelistä, Ruotsista. Nauru on J-pentueen emän, Prillan, puolisisko. Nauru asustelee Maija Piipon luona Vantaalla.

Nauru on rakenteeltaan kaunis ja korrekti, joskin nartuksi vähän turhan kookas. Nauru on ollut terveenä ja sen terveystutkimukset niin luuston, silmien kuin geenienkin suhteen ovat näyttäneet oikein hyviltä.

Nauru on hyvin tasapainoinen ja sosiaalinen koira. Sen kanssa on helppo kisata, harrastaa ja elää.

Nuru harrastaa agilityä, tokoa ja koiratanssia sekä satunnaisesti nenänkäyttölajeja. Nauru on synnynnäinen jäljestäjä, tekee tarkkaa ja rauhallista  työtä. Nauru on valtavan ahne ja leikkii mielellään.

Maija kirjoittaa Naurusta:
Naurua kaikkein parhaiten kuvaava sana koko maailmassa on "tasapainoinen". Elämä on sen kanssa ollut aina arjessa vaivatonta ja harrastuksissa se opetti, että joskus maltti on valttia.

Pennusta saakka Nauru on ollut nimensä mukainen menijä. Se on hyväntuulinen, avoin ja sosiaalinen ja nauttii suuresti muiden kassa puuhailusta, olipa kyseessä ihminen tai toinen koira. Se menee häntä pystyssä kiinnostuneena tutkimaan uusia asioita, eikä tunnu pelkäävän mitään. No, luonnetestin kelkka aiheutti Naurussa sen elämän ensimmäisen pelkoreation ja noin kuukausi testin jälkeen sitä epäilytti suuresti aidon saksanpaimenen kokoinen, mahallaan makaava pehmokoira. Noin muuten neiti ottaa elämän vastaan hyvin stressittömästi. Nauru on vieraillut usein vilkkeissa toritapahtumissa ja jopa mielenilmaisussa, se on matkustanut monilla kulkuvälineillä ja ollut seurakoirana mitä eriluontoisempien koirayksilöiden kanssa. Koko elämänsä aikana Nauru ei ole tapellut kenenkään kanssa, se mielummin väistää pörähdyksen kanssa kun alkaisi isottelemaan. Laumassa Nauru on melkolailla pahnanpohjimmainen ja tuntuu nauttivan asemastaan vinkupossua selällään vingutellen. Se syö mitä tahansa mielellään ja sillä on myös suuri into leikkiä millä tahansa.

Nauru kehittyi fyysisesti vähän ikätovereidensa perässä, kuten fysioterapeutti minulle hoidon aikana esitteli. Se olisi vaatinut myös hieman rauhallisemman etenemisen harrastuksissa. Nauru on hyvin oppivainen ja se sisäisti operantin koulutustekniikan jo pikkupentuna. Nauru tarjoaa erilaisia temppuja aktiivisesti ja tekee mielellään. Se starttasi ensimmäisen möllitokot 9kk ikäisenä ja sijoittui koitoksessaan. Omistajan liiallinen kiirehtiminen verotti kuitenkin moottoria, josta jaksaminen kärsi. Pienillä muutoksilla ja ohjaajan rauhoittumisella saatiin sytytettyä esiin aktiivinen, omistajaansa tunnollisesti miellyttävä harrastekoira.

Nauru on synnynnäinen hakukoira ja oppi esimerkiksi ilmaisut pääasiassa itsekseen. Agility on Naurun päälaji ja treenaaminen/kisaaminen on sen kanssa antoisaa. Nauru palkkautuu millä tahansa ruolla ja lelulla, tekee mielellään eikä ole ottanut kasvettuaan liiaksi nokkiinsa ohjaajan jännityksestä. Nauru on käynyt kokeilemassa menestyksekkäästi myös rallytokoa, treenaa innokkaasti koiratanssia ja on ihanteellinen nenänkäyttäjä, jota on myödynnetty jäljen lisäksi myös sienien etsinnässä.

Kaikenkaikkiaan Nauru on hyvin mutkaton koira, jonka kanssa ei tarvitse stressata arjen erilaisista tapahtumista tai harrastuksien tuomista koitoksista. Eipä ole arki minkään muun koiraotuksen kanssa ollut yhtä helppoa tähän mennessä!

LUONNETESTI 16.8.2015
Lea Yli-Suanto ja Tuija Juselius

Toimintakyky +1b, kohtuullisen pieni
Terävyys +1b, koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a, kohtuullinen
Hermorakenne +1a, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++, laukausvarma
Kokonaispisteet +172