Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Y-pentue 29.1.2023

Kuva Katariina Launiala

Isä Wirneen Ikiliikkuja "Gatsby"

Rotu: Australianpaimenkoira

Syntynyt: 19.7.2013

Väri: Blue merle valkoisin ja tan merkein

Paino: 24kg

Korkeus: 52cm

Isä: Imagineer Get To Know Me "Ben"

Emä: FI TVA FI KVA HK3 EK3 JK3 VK2 BH Windedos After Eight STDc ATDds "Nessa"

Terveys:
Silmät terveet 12/2021
Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0, SP0
Olat terve/terve

Kasvattaja: Laura Lönnberg, kennel Wirneen

Omistaja: Katariina Launiala


Gatsby tuli minulle ensimmäiseksi "oikeaksi" harrastuskoiraksi ja sen kanssa onkin ollut ilo kokeilla lajia, jos toistakin. Se on ollut mitä mainioin "kokeilukappale" ja sen kanssa on ollut mukava opiskella uusia lajeja. Hajuhommissa sillä on toimiva nenä, pelastuskoiratoimintaa harrastaessamme myös kiva itsenäinen toimintasäde, ja agilitystä se syttyi niin paljon, että omistajakin intoutui lajista koiransa mukana. Sen kropankäyttöä on aina kehuttu ja vauhdistaan sekä kiihkeydestään huolimatta, se onkin säästynyt loukkaantumisilta. Gatsby on käynyt lampailla sen verran, että siinä on nähty mukavasti toimivia paimennusominaisuuksiakin. Nykyään Gatsby on agista eläkkeellä ja olemme palanneet rally-tokon pariin sekä aloittaneet koiratanssin. 

Gatsby on aina ollut ympäristöä, erilaisia alustoja ja ääniä kohtaan varma. Se ei suhtaudu asioihin terävästi eikä kovinkaan moni asia ylitä sen uutiskynnystä. Sillä on maltillinen vahtivietti mutta se ei ole tippaakaan varautunut. Gatsby ei ole koskaan tavannut naamaa, joka ei tarvitsisi pusua tai kymmentä, mikä on välillä ollut hieman haastavaakin. Ihmisvarmuus näkyy siinäkin, että se työskentelee myös muiden kanssa, jopa ventovieraiden, ja korona-ajan "omistaja odottaa autossa"-eläinlääkärikäynnit se on hoitanut iloisen itsevarmasti ja saanut paljon kiitosta avoimesta luonteestaan. 

Muuten Gatsby on työskennellessään kiihkeä, päämäärätietoinen mutta yhteistyökykyinen sekä paimenkoiramaisen herkkäkin. Se kertoo selvästi, jos sitä kohtaan ollaan epäreiluja ja vastaa paineeseen ja haasteeseen mielellään samalla mitalla. En kuvailisikaan sitä millään tavalla nöyräksi koiraksi. Sen kanssa saa halutessaan helpostikin konfliktin aikaiseksi ja Gatsby puuttuisi mielellään myös muiden koirien huonoon käytökseen. Tämän takia se provosoituukin helposti sitä haastavista uroksista ja sillä on muutenkin taipumusta asioiden kontrollointiin. Gatsby on kuitenkin elänyt pääosan elämästään toisten urosten kanssa toimivasti laumassa ilman tarvetta koirien erotteluun edes ahtaissa paikoissa, kuten autossa. Tällä hetkellä sen seurana asustaa sen oma neljä-vuotias poika. 

Gatsbyllä on kivasti yhteistyöhalua ja iso annos työintoa, varsinkin jos työhön saa yhdistää vauhtia! Se palkkautuu namilla ja erityisesti vetoleikillä, mutta on oppinut tykkäämään myös jahtaamisleikistä. Toisaalta on ollut helppoa, kun se ei täten myöskään reagoi tai kiihdy muista liikkuvista asioista, kuten kulkuneuvoista tai eläimistä. Toisten koirien kiihtyminen sen sijaan tarttuu siihen helposti. Gatsby käyttää ääntään kiihtyessään ja turhautuessaan, joka onkin ollut yksi sen kanssa työskentelyn haasteista, mutta ei ole äänekäs perusarjessa. Sillä ei ole koskaan ollut yksinolo-ongelmia, treenaamattomuus tai muuten laiskemmat kaudet eivät sitä hetkauta ja kaikkinensa se onkin meidän perusarjessa melkoisen mutkaton tapaus.

Emä Titangus Carn An Tuirc "Frida"

Kuva Katariina Launiala

Rotu: Australianpaimenkoira

Syntynyt: 10.12.2019

Väri: Musta valkoisin merkein

Paino: 13kg

Korkeus: 45cm

Isä: Starstuff's Most Wanted "Jamie"

Emä: Titangus Ayla "Elli"

Terveys:
Silmät peilattu 9/2022, distichiasis
Lonkat A/B
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
Olat terve/terve

Kasvattaja: Tiina Leppälä, kennel Titangus

Omistaja: Laura Lönnberg, kennel Wirneen

Kuva Katariina Launiala

Frida on pieni, siro ja ketterä vauhtihirmu. Parasta on mennä täysii, eikä sellaista määrää liikuntaa ole tullut vastaan, joka vauhtia hidastaisi. Vapaana riekkuminen on parasta ja sitä voikin pitää huoletta irti, sillä Fridalla ei ole juuri riistaviettiä ja kilttinä tyttönä tulee olla aina kuulolla. Vaikka kahelit metsälenkit onkin parasta, on Fridan kanssa helppo liikkua missä vain, se on ystävällinen ja hyvätapainen pieni aussie. Frida pitää ihmisistä ja tulee aina reippaasti tervehtimään, mutta oma perhe on se juttu. Mainio myös lasten kanssa sekä luotettava kaveri muiden lemmikkien kuten kanien ja kanojen parissa. Frida pitää muista koirista ja tutut koirat on parasta seuraa. Uudet tuttavuudet saattaa alkuun jännittää, mutta tulee yleensä toimeen kaikkien kanssa. Kaikki ei toki aina arvosta aussiemaista leikkityyliä. 

 Fridan kanssa me retkeilemme paljon ja se onkin mitä mainioin seuralainen. Jaksaa taatusti pidempään kuin sinä, mutta osaa ottaa tauot iisisti. Mitään sellaista ei ole tullut vielä vatsaan mistä ei suoriutuisi. Harrastamme rallytokoa, jonka lisäksi on testaillut mm. agilityä ja paimennusta. Frida tykkää kaikesta yhdessä puuhailusta. Frida palkkautuu niin ruualla kuin leikillä. Harrastuksissa hieman hillitympi, ei todellakaan mikään reikäpää. Hieman pehmeä, sellainen kiltti hikari. Frida on just sopiva aussie meille, ei turhan räiskyvä, mutta silti sitä menoa ja meininkiä löytyy! Aina valmiina toimintaan, mutta pärjäilee myös rennommassa arjessa ja rakastaa käpertyä kainaloon.

Wirneen Yllättävän Ylivoimainen "Nova"

Uros
Musta valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Distichiasis (3/2023)
Epämuodostunut yläetuhammas
Pieni hänmtämutka

Luonnetesti:

Harrastukset:
Paimennus
Rally-toko

Omistaja:
Tiia Olkkonen

Wirneen Yllätysmomentti "Aili"

Narttu
Musta valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet

Luonnetesti:

Harrastukset:
Pelastuskoiratoiminta

Omistaja:
Elisa Nyqvist

Wirneen Yllättyneet Käsi Ylös "Ylva"

Narttu
Blue merle valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät perntuterveet

Luonnetesti:

Harrastukset:
Agility

Omistaja:
Sarianna Vuorinen

Wirneen Yllättävä Ylilyönti "Yty"

Uros
Musta valkoisin ja tan merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet

Luonnetesti:

Harrastukset:
Pelastuskoiratoiminta
Agility

Omistaja:
Katariina Launiala

Wirneen Yllätysyllätys "Snapsi"

Narttu
Blue merle valkoisin merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet

Luonnetesti:

Harrastukset:
Paimennus
TOKO

Omistaja:
Laura Lönnberg ja Joanna Urjansson

Wirneen Yllätysvoitto "Pyry"

Uros
Musta valkoisin ja tan merkein
Pitkä häntä

Terveys:
Silmät pentuterveet
Napatyrä

Luonnetesti:

Harrastukset:
Nenätyöskentely

Omistaja:
Marjut Nieminen