Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

FI TVA BH Delta River Prairie Rose "Simba"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu, steriloitu

Syntynyt: 4.3.2003

Kuollut 12.1.2016

Väri: Red merle valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 48cm

Paino: 17,5kg

Emä: Los Barrancos Java "Java"

Isä: BH Dancing Skies Gambler "Caddy"

Kasvattajat: Nina ja Erkka Sarkonen

Terveys:
Kyynärät 0/0
Lonkat A/A
Selkäranka, polvinivet ja olkanivelet terveet
Silmät terveet 15.10.2009
Täysi hampaisto

Omistaja: Tiina Lönnberg

Simba KoiraNetissä

Simba Aussie -tietokannassa

Kuvia Simbasta

Simba jouduttiin lopettamaan trauman vuoksi 12.1.2016 lähes 13 vuoden ikäisenä. 

Simba oli ensimmäinen aussiemme, jolla on aina ollut erityinen paikka ajatuksissamme. Simban kanssa tutustuin useisiin harrastuksiin, kuten tokoon, agilityyn, jäljestämiseen ja hakuun. Simba ehti hankkia itselleen tottelevaisuusvalion arvon ja nousi agilityssä kolmosluokkaan. PK-puolella kisaaminen jäi haaveeksi Simban paukkureagoinnin vuoksi.

Simba oli iloinen ja aktiivinen aussie-neito, joka osasi ottaa rauhallisesti, mutta oli aina valmis hommiin. Simban lempparipuuhia olivat agility ja frisbeen kiinniottaminen. Simba oli hyvin pehmeä koira, niin ihmisten elkeitä kuin ympäristöäkin kohtaan.

Simballe perheeseen syntyneet lapset olivat aluksi perin mukava tuttavuus, mutta kun vauhti ja vaaralliset tilanteet lisääntyivät, alkoi Simba silmin nähden stressaantua tilanteesta. Kun stressi pariin otteeseen purkaantui naamaan osuneisiin nappauksiin, päätimme että on kaikkien kannalta parempi, että Simba muuttaa rauhallisempaan ympäristöön.

Viimeiset vuotensa Simba oli osa laajennettua laumaamme ja asui Maken siskon, Tiinan, luona. Simba oli elämäänsä äärimmäisen tyytyvinen ja kesti hienosti lyhyet vierailut Saran ja Eetun hulinakattilassa.

Simba opetti minulle matkan varrella hyvin paljon ja saanut minut ihastumaan ikihyviksi aussieihin. Kiitos kaikista yhteisistä vuosista niin Simballe kuin kasvattaja-Ninallekin!