Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Wirneen Ootas Kun Näät "Viuhu"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 12.3.2017

Väri: Musta valkoisin ja tan merkein

Paino: 18kg

Korkeus: 

Isä: KORAD TJH LP1 LP2 LP3 SE LCH SE BCH Sugarwind´s A True Friend "Vegas"

Emä: BH Wirneen Ilmiliekki "Tintti"

Terveys:
Silmät pentuterveet
Lonkat A/B
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
HSF4 terve 
CEA terve
prcd-PRA terve
DM terve
HUU terve
MDR1 terve
CMR1 terve

Läpäisty MH-kuvaus

Kasvattaja: Laura Lönnberg, kennel Wirneen

Omistaja: Laura Lönnberg ja Meiju Luoma-Nirva


Meiju kirjoittaa Viuhusta:
Viuhu ensimmäisenä harrastuskoirana on ollut unelmien täyttymys. Siltä ei intoa puutu touhuta mitä sen kanssa keksinkin. Se heittäytyy mukaan ja yrittää aina parhaansa suurienkin häiriöiden läsnäollessa tai ohjaajan mokaillessa. Vahtiviettiä löytyy ripaus, saattaa pöhistä rapun äänille tai myöhäisillan hämäräheikeille ulkona. Muuten on kotona melko huomaamaton, tai niin huomaamaton kuin paimenvarjo voi olla. 

Viuhu on hyvin sosiaalinen. Tuttujen tullessa kylään otetaan heidät vastaan ilokiljahduksin ja hännän heilutuksin. Vieraatkin ihmiset saavat tästä osansa hieman maltillisemmin. Ulkona vastaantulijat katsotaan potentiaalisiksi rapsuttajiksi mikäli erehtyvät kommentoimaan tai ottamaan kontaktia sen kauniin ruskeisiin silmiin. Kotona se on hellyydenkipeä sylihauva ja nauttii saadessaan painaa päänsä leukani alle tai poskea vasten.

Pääasiassa Viuhu tulee kaikkien koirien kanssa hyvin juttuun. Osaa lukea muita koiria ja tilanteita. Yleensä on "sovittelijan" roolissa ja käy toisia rauhoittelemassa jos huomaa joidenkin välillä jännitettä. Iän karttuessa Viuhusta on tullut valikoivampi leikkikavereiden suhteen ja vähän varautuneempi eikä siedä vieraita koiria ihollaan. Tutustuttuaan koiraan ei ole omasta tilastaan niin tarkka. Yllättäviin/äkillisiin koirakohtaamisiin saattaa toisinaan reagoida haukkumalla. Muuten Viuhu ei ole turhan äänekäs, toki siihen pennusta asti kiinnitetty huomiota. 

Uudet paikat, alustat sekä äänet ottaa Viuhu tosi lungisti. Ei paljoa kiinnosta mitä on tassujen alla tai mitä kantautuu korviin. Viuhun kanssa on mukava kulkea eri paikoissa, retkeillä ja kyläillä, vaikka välillä vauhtia ja tutkimisintoa saa vähän toppuutella. Kaikki on vaan niin siistii!

Kaiken kaikkiaan Viuhu on ollut sopeutuvainen ja kiltti koira. Se tukeutuu ihmiseen jännissä sekä epämiellyttävissä tilanteissa ja palautuu nopeasti. 

Harrastuksina Viuhulla on toko, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti treenataan muitakin lajeja: rally-toko, nose work, paimennus ja kickbike. Viuhua on helppo motivoida, se on  todella ahne ja yhdessä tekeminen itsessään on jo palkitsevaa. Leikeistä vetoleikit ja juokseminen on parasta. Muita Viuhun lempiasioita on uiminen, saunominen, vesileikit ja lapset.