Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

RTK1 Snowtime´s Bonanza "Hyrrä"


Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 12.12.2013

Väri: Musta valkoisin ja tan merkein

Paino: 14kg (11 kk)

Korkeus:

Isä: LP1 LP2 LP3 KORAD GK VALLH PR SE LCH WTCH Sugarwind A Great Warrior "Link"

Emä: BH Justus Rio Bravo OTDds "Rio"

Terveys:
Silmät pentuterveet
HSF4 terve vanhempien perusteella
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne), VA0 terve
Polvet ja olkapäät epävirallisesti terveet

Kasvattaja: Merja Tiainen, kennel Snowtime's

Omistajat: Laura Lönnberg ja Jenna Oinonen

Hyrrä on sijoituskoirani Snowtime´s kennelistä, joka asuu Jennan luona Helsingissä.

Hyrrä on kovin reipas, utelias, sosiaalinen, taistelutahtoinen ja ahne pentunen. Hyvältä siis näyttää!

Hyrrän on tarkoitus suunnata Jennan kanssa hakuilemaan, tokoilemaan, aksaamaan ja ehkä paimentamaankin.

Kiitos Merja upeasta pennusta!

Kuvat Jenna Oinonen

Hyrrän omistaja Jenna kirjoittaa Hyrrästä 11 kuukauden iässä:
Hyrrä on pieni ja tulinen, sekä todella ahne. Ruuan eteen tehdään mitä vain, kiivetään vaikka kuuhun. Ahnetta koiraa toivoin, sellaisen todellakin sain. Hyrrää ei oikeastaan edes tarvitsisi motivoida tekemiseen oli kyseessä sitten temput tai treenit. Pelkkä naksuttimen kaivaminen esiin saa tuohon koiraan virtaa. Kunnon työnarkomaani.

Hyrrä on todellinen oman perheen laumakoira. Jos joku meistä ei ole kotona, päivystää se ikkunalla tai oven takana toisen saapumista. Myös jos olemme jossakin liikenteessä ja olemme tulossa kotiin, matka kohti kotiovea mentäisiin Hyrrän mielestä ennemmin nelivetona kuin rauhallisesti, katsomaan onko perhe koolla. Tutut ihmiset otetaan ilolla vastaan, mutta hieman tuntemattomampia kohtaan ollaan pidättyväisiä. Tosin tähän asti jokainen meille tullut ihminen on otettu iloisesti vastaan, mutta tuntemattomammat on hetken kuluttua unohdettu. Jo pentuna kun ihmiset halusivat silittää söpöä pentua, Hyrrä kävi nopeasti nuuhkaisemassa ja tuli takaisin vierelle tarjoamaan katsekontaktia ja odottamaan ruokaa. Hyrrässä ilmenee myös puolustamishalua, on ilmennyt jo pienestä pitäen. Vieraat, eivätkä edes tuttujen koirat saisi Hyrrän mielestä tulla luokseni. Tervehtiessäni ihmisiä lenkillä Hyrrästä huomaa selvän epäilyn ihmistä kohtaan.

Hyrrä palkkautuu ruuan lisäksi hyvin myös leluilla. Esimerkiksi agilityssä palkataan usein pallolla, vinkuvat lelut ovat parhaita. Huonona puolena on, että kaikki lelut pitäisi rikkoa pieniksi palasiksi.

Harrastuksinamme tällä hetkellä on säännöllisesti agility, toko ja haku. Kaikisa Hyrrä on näyttänyt jo nyt soveltuvansa lajiin. Haussa Hyrrästä pitäisi ajan kanssa tulla rullakoira vaikka haukkuvan tuosta saisi todella helposti. Ääntä käyttää muutenkin melko paljon, innostuksissaan ja ärsytyksissään. Äänenkäytön huomaa etenkin kun ohjatuissa treeneissä joutuu odottamaan vuoroa silloin Hyrrä vuotaa todella paljon. Näin ollen Hyrrä odottaa monesti autossa tai häkissä. Pikkuhiljaa palkkaillaan hiljaa olemisesta ja yritetään päästä siihen, että kentän laidalta kuuluisi enintään pientä piippausta.

Irtiollessaan ulkona on Hyrrä kuuliainen, vaikka monesti on vain yksi vaihde ja se on täysillä. Sisällä onneksi löytyy myös off-kytkin, jos muutkin olemme rauhassa. Oman perheen toisen koiran, Delian, kanssa Hyrrä leikkisi vaikka koko ajan, mutta vieraitten kanssa se on hieman epäileväinen ja tarvitsee aikaa tottuakseen ennen kuin suostuu leikkimään.

Hyrrä on ollut meille kaikinpuolin tähän mennessä täysin sopiva koira. Uskon että Hyrrän kanssa voisi päästä pitkälle, jos vain ohjaaja pysyy vauhdissa mukana vielä tulevaisuudessakin. Agilitykentällä vauhdissa pysymisessä on jo nyt ongelmia :D.