Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Wirneen Poikkeuksellinen Pilailija "Pilke"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 2.3.2017

Väri: Musta valkoisin merkein

Korkeus:  48 cm

Paino:  15 kg

Isä: Snowtime´s Delaware River "Daco"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Silmät terveet 3/2019
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
CMR1 terve
MDR1 terve
HSF4 terve
CEA terve
DM terve
prcd-PRA terve
MyDogDNA testattu

Omistaja: Emilia Larmala

Emilian kertomaa Pilkkeestä:
Pilke on minulle "se" koira. Koira joka sopii käsiini täydellisesti ja jonka kanssa tunnuin löytävän yhteyden jo pentulaatikossa.

Pilke omaa mielettömän on/off kytkimen. Se tekee täysillä hommia, mutta pystyy laskemaan itsensä myös yhtä nopeasti. Kotona se on huomaamaton. Ei sählää turhia tai kyttää kokoajan tekemistä. Arki Pilkkeen kanssa onkin ollut aina äärettömän helppoa ja minulle on todettu että eihän sitä lasketa kuin puolikkaaksi koiraksi. Pilke kun tuntuu vain kulkevan vain mukana ilman, että sitä juuri tarvitsee miettiä. Se on helppo antaa hoitoon kelle vaan ja välillä olen nauranut, että se tuntuu melkein tyhmältä, koska sitä ei tunnu kiinnostavan tai stressaavan muu maailma millään tavalla. Suurimmat ongelmat arjessa meillä ovat olleet juoksujen aikaan esiintyvä turha herkistely sekä nyt erityisesti vanhemmiten herännyt ajovietti joka on pari kertaa aiheuttanut minulle sydämentykytyksiä lenkillä.

Vahtiviettiäkin Pilkkeestä löytyy muttei häiritsevästi. Se ilmoittaa lähinnä todella epäilyttävät tilanteet eikä hauku herkästi. Pilke on myös äärimmäisen sosiaalinen ja avoin tapaus. Se rakastaa varauksetta kaikkia ja kaikkea ja voisi makoilla tuntikausia rinnan päällä nukkumassa jos vain saa tilaisuuden. Vieraiden koirien kanssa Pilke saattaa olla hieman päällepäsmäri, mutta tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen.

Harrastuksia ollaan kokeiltu laidasta laitaan, mutta päälajina meillä on agility sekä toko. Agilityssa Pilke on nopea ja sähäkkä, mutta kuuntelee ohjauksia hyvin eikä pelleile omiaan. Sen kanssa on nopea edetä lajissa kuin lajissa sillä se ei sählää turhia vaan keskittyy olennaiseen ja oppiikin näin nopeasti. Kepit saimme mm kasaan vain viidessä kerrassa. Tokossa se on pikkutarkka ja suorittaa juuri niinkuin sille on opetettu. Se kestää toistoja ja palautetta ja palkkautuu erityisen hyvin sosiaalisella palkalla, mutta myös lelut ja ruoka on pop! Agin ja tokon lisäksi ollaan kokeiltu vähän kaikenlaista ja Pilke onkin näppärä tapaus lajissa kuin lajissa. Se on luonnostaan intensiivinen ja tarkka jäljestäjä, mutta suoriutuu myös haussa hienosti. Lampailla olemme käyneet jonkin verran Pilkkeen ollessa nuorempi, mutta siinä tuli lähinnä omistajan hermot vastaan "kamikazeaussien" kanssa.