Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Wirneen Pettääkö Pokka "Aada"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 2.3.2017

Väri: Punainen valkoisin ja tan merkein

Korkeus:  cm

Paino:  kg

Isä: Snowtime´s Delaware River "Daco"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Silmät pentuterveet
CMR1 terve
MDR1 terve
HSF4 terve
MyDogDNA testattu

Omistaja: Katjuska Korhonen

Aada omistajansa Katjuskan sanoin:

Aada, Wirneen Pettääkö Pokka, on vauhdikas, leikkisä ja uusista asioista innostunut nuori koira. Tuntuu välillä, ettei hänellä lopu energia koskaan. Aada on myös avoin, sosiaalinen ja kiltti. Hän nauttii saamastaan huomiosta ja hellyydenosoituksista. Aada ei juurikaan vierasta uusia asioita ja meille tullessaan hän kotiutui samantien. Tyttö tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Hän on aivan ihana, hassu ja persoonallinen pentu, johon ei voi olla ihastumatta. Aadan aussietervehdys on mitä mahtavin!

Kotona Aadan täytyy saada olla kaikissa touhuissa mukana. Hänen mieleensä on erityisesti pyykkien pesemiseen osallistuminen. Aada laittaa sujuvasti sukat pyykkikoneeseen, kerää puhtaat koriin ja ojentaa kuivattavaksi menevät pyykit omistajalle. Hän on varsinainen hanslankari. Yhdessä leikkimisestä Aada nauttii myös kovasti. Jahtaamis- ja palloleikit ovat huippujuttuja, joihin hän ei kyllästy koskaan.

Aadan kanssa on miellyttävää treenata sen innokkuuden, nopean oppimisen ja yhteistyökykyisyyden ansiosta. Hän ottaa treenatessa hyvin kontaktia ja jaksaa tehdä töitä pitkään. Tytössä on ripaus myös omaa tahtoa ja itsepäisyyttä, joten pentuajan ensimmäisinä kuukausina sai tehdä välillä kovastikin töitä koulutuksen eteen. Erikoisherkkuja ei juurikaan säästelty. Sinnikkyyden ja kärsivällisyyden ansiosta meille kuitenkin on muodostunut vahva side ja kunnioitus toisiamme kohtaan. Aada haluaa aina suoriutua tehtävistä mallikkaasti, joten uuden asian opettelu välillä koettelee tytön kärsivällisyyttä. Jos onnistuminen ei tule tässä ja nyt, voi epäonnistumiset lannistaa pentua hetkeksi. Aada kehittyy hyvää vauhtia taitavaksi harrastuskoiraksi ja on valmis vastaanottamaan uusia haasteita jatkuvasti.

Aada on  miellyttämisenhaluinen ja hyvä käytöksinen koira. Aadan kanssa on harrastettu omatoimisesti tokoa ja jälkeä. Aloitimme juuri myös koiratanssin, joka tulee varmasti olemaan yksi lempilajeista. Aada on taitava jäljestäjän alku ja temppujen tekijä. Lisäksi olemme kokeilleet paimennusta, jota olisi tarkoitus höntsäillä kesäisin. Aadan motoriikka ja nopeus ovat erittäin hyviä, joten seuraavaksi varmaan kokeilemme agilityä. Hänen kanssaan emme ole vielä pitäneet kiirettä treenaamisessa vaan haluamme rauhassa löytää juuri meille sopivat harrastukset. Taitojemme kehityttyä voisimme myös kokeilla kisaamista jonkin lajin parissa tulevaisuudessa.

Aada on äärimmäisen sympaattinen, omistajalleen uskollinen ja aktiivinen aussie, joka on täynnä tekemisen riemua. Aada sopii täydellisesti meidän laumaamme. Hän on juuri sellainen koira, jota Lauralta toivoimme!