Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

BH RTK2 TK2 Wirneen No Niin Justiina "Helka"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Steriloitu narttu

Syntynyt: 21.11.2016

Väri: Musta valkoisin ja tan merkein

Paino: 16,5kg (11 kk)

Korkeus: 48cm (11kk)

Isä: Ardiente Lingote De Oro "Pii"

Emä: BH TK2 Wirneen Ilopilleri "Ilo"

Terveys:
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä
Polvet ja olkapäät terveet (epävirallinen)
Silmät pentuterveet
Täysi hampaisto
HSF4 terve 
HUU terve
MDR1 terve
CMR1 kantaja

Kasvattaja: Laura Lönnberg, kennel Wirneen

Omistajat: Anne Huhtanen

Helka omistajansa Annen sanoin:
Helka on ollut pienestä pitäen varsin vauhdikas tapaus, juokseminen on elämäntarkoitus! Helka on aika itsenäinen, ei niin välitä missä muut ovat ja mitä muut sanovat, mutta pysyy kuitenkin lähellä aina vaikka juokseekin päättömästi.  Lopulta se on ollut kuitenkin suht helppo pentu, oppii nopeasti ja leikkii kiihkeästi. Ruoka on yksi intohimoja ja sitä on ollut helppo käyttää koulutuksissa. Ihmisistä se tykkää valtavasti mutta toisia koiria kohtaan se on melko välinpitämätön. Tuttujen koirien kanssa painii, mutta vieraat ei kiinnosta.
 
Helka on tehnyt jonkun verran jälkeä ja hakua, tottiksessa on edetty hyvin hitaasti mutta agilityä ollaan treenattu hieman enemmän, mitä nyt ikä antaa myöten. Siinäkin Helka on hyvin itsenäinen, kuuntelee ja seuraa kyllä tarkasti mutta mieluusti työskentelee kauempana kuin lähellä. Jäljellä se on ihan luonnonlahjakkuus. Jäljestämisen himo on valtava ja nopeutta pitääkin yrittää hillitä, Helkan mielestä kun jäljen voisi ihan hyvin juosta. Haku onkin sitten ihan Helkan laji, kun voi yhdistää kaksi huippuasiaa: juoksemisen ja ihanien ihmisten löytämisen.

Kesän mittaan se oppi myös uimaan, ja innostui siitäkin niin kovasti että se ui missä vaan, koska vaan. Jos lätäkössä ei voi uida, siihen voi laittaa maata. Se löytää kyllä metsästä ja pelloilta joka ainoan vesipaikan!

Kuvat Sporttirakki