Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Wirneen Jännitysmomentti GS-N "Melli"


Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Steriloitu narttu

Syntynyt: 17.5.2014

Väri: Red merle valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 48cm

Paino: 16kg

Isä: FCI Tenth Creek Ranch Rory (ASCA: WTCH JJ Kaya GS-E JS-E RS-O DNA-CP) "Kaya"

Emä: Windedos Negrita

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä terve VA0, LTV0
Olkapäät ja polvet epävirallisesti terveet
Puuttuva P3 hammas
Silmät pentuterveet

Omistaja: Julia Jansson


Kuva Aino Pikkusaari

Melli on hassu, höpsö, ihku ja välkky. Se on seurallinen otus joka rakastaa ihmisiä vauvasta vaariin ja tulee juttuun kaikkien koirien kanssa. Prioriteetti numero yksi on ehdottomasti ihmiset, ja erityisesti tutut.

Ihmisten ja pallojen lisäksi Melli rakastaa kaikkea yhdessä tekemistä. Se on pikkupennusta lähtien jaksanut keskittyä niin agility- kuin tokoharjoituksiinkin ja pallohullun koiran paikkamakuut onnistuvat vaikka futiskentän laidalla pelin tuoksinaa seuratessa. Myös yhteisistä juoksulenkeistä on tullut sille "työtä", se ei malttaisi pysähtyä tervehtimään edes parhaita tuttuja kun ollaan menossa. 

Olen aiemminkin omistanut paimenkoiran ja tiedän, että ne ovat fiksuja, mutta välillä Melli on lyönyt minut aivan ällikällä oivalluskyvyllään. Se osaa lelujensa nimet ja oppii uudet temput ja tehtävät muutamalla naksautuksella. Melli muun muassa yleensä siivoaa lelunsa koriin kun ottaa uuden tilalle..

Harrastetaan Mellin kanssa säännöllisesti agilityä ja vähemmän säännöllisesti tokoa. Ollaan myös käyty silloin tällöin pelastuskoiratreeneissä ja paimentamassa. Melli rakastaa kaikkea yhdessä tekemistä.

Kaiken kaikkiaan Melli on kaikkea sitä mitä koirasta toivoin; sen voi ottaa mukaan minne tahansa (ollaan käyty brunsseilla, veneilemässä, shoppailemassa, kyläilemässä vauvaperheessä, missä vaan!), se on leikkisä ja iloinen, mutta myös rauhallinen ja keskittyvä, se kuuntelee mitä sille puhutaan ja haluaa miellyttää. Jos nyt jotain huonoa puolta haluaa siitä etsiä, se on vähän varovainen, mutta lopulta uteliasuus aina vie voiton siitäkin puolesta ja kaikki vähänkin omituiset jutut pitää päästä tarkasti tutkiskelemaan. 

Summa summarum, unelmahurtta!