Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

BH TK1 RTK3 PAIM-T Wirneen Just Jetsulleen "Just"

Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Narttu

Syntynyt: 17.5.2014

Väri: Punainen valkoisin merkein

Korkeus:

Paino:

Isä: FCI Tenth Creek Ranch Rory (ASCA: JJ Kaya ATDs OTDcd GS-E JS-E RS-O DNA-CP) "Kaya"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Silmät pentuterveet

Omistajat: Maria Rostua


Just omistajansa Marian sanoin:

Just on nöyrä ja pehmeä koira, mutta samalla myös rohkea ja määrätietoinen. Se ei ole oikeastaan koskaan koetellut rajojaan, niinkuin useimmat koirat tekevät nuorena, vaan se uskoo käskyt ja komennukset kerrasta. Se ei ole koskaan esimerkiksi karannut riistan perään, vaan on aina totellut luoksetulokäskyä.


Just on myös erittäin motivoitunut tekemään töitä. Se tykkää jäljestämisestä, hausta, kaikesta nenätyöskentelystä ja paimentamisesta. Näinollen on ollut vaikeaa poimia meille ne lajit mihin keskitymme, koska Just on kaikissa lajeissa erittäin oppimiskykyinen ja omaa luontaiset taidot asiaan. Aikaa on kuitenkin harrastamiseen vain rajallisesti, joten olemme joutuneet joitain harrastuksia jättämään vähän taka-alalle.


Nyt kun takana alkaa olemaan jo reilut kolme vuotta yhteiseloamme, olemme jo vähän oppineet toisistamme. Tottis on meille molemmille hankalampaa, koska ohjaajan tunnetilat heijastuvat herkästi myös koiraan.
Just on erittäin hyvä kokonaisuus, joka on täydellinen kotikoira, erittäin hyvä harrastuskaveri ja on ollut kaiken lisäksi myös hyvin terve!


Tulevaisuudessa meillä olisi tarkoitus jatkaa kisaamista edelleen tokossa ja rallytokossa. Meillä on myös toive kisata haussa ja/tai jäljessä, mutta aika näyttää miten käy. Myös paimennus olisi hienoa saada uudestaan aktivoitua.