Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

FI RTVA BH TK1 Wirneen Jokumuumuka "Jedi"


Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Kastroitu uros

Syntynyt: 17.5.2014

Väri: Punainen valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 55cm

Paino: 24kg

Isä: FCI Tenth Creek Ranch Rory (ASCA: WTCH JJ Kaya GS-E JS-E RS-O DNA-CP) "Kaya"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Lonkat B/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV1, VA0
Olkapäät ja polvet epävirallisesti terveet
Silmät pentuterveet
Ylimääräinen P1 hammas

Omistaja: Piritta Simonen


Jedi omistajansa Pirittan sanoin:

Jedi on vilkas ja aktiivinen tyyppi, joka on aina valmiina kaikenlaiseen yhdessä tekemiseen. Pennusta alkaen Jedin kanssa on ollut mukava touhuta, koska se on erittäin motivoitunut, sopivan ahne ja todella haluaa tehdä asioita yhdessä. Toiveeni innokkaasta harrastuskaverista onkin toteutunut aivan erinomaisesti.

Harrastuspuolella saavutimme rally-tokossa tavoitteemme valioitumisen myötä kesällä 2017. Tokossa olemme edenneet rauhallisempaan tahtiin, ylemmissä luokissa haastetta ja tehtäväsarkaa riittää yllin kyllin. Agility on ollut toistaiseksi tauolla Jedin helposti jumiutuvan selän vuoksi, ainoa vaihtoehto kun Jedin mielestä on paahtaa täysillä. Aika näyttää jatkammeko lajia vielä joskus, toiveissa kyllä olisi. Nenäjuttuja puuhastelemme silloin tällöin Nose Workin ja jäljestyksen muodossa.

Jedi suhtautuu ihmisiä kohtaan avoimesti. Muiden urosten kanssa Jedi ei tule toimeen, mutta treeneissä se ei juurikaan välitä muista koirista, vaan keskittyy hyvin hommiin. Jedi on tekemisissään varsin kiihkeä ja intensiivinen, mutta pohjimmiltaan kuitenkin aika herkkä luonteeltaan. Vahtiviettiä löytyy ja omaa reviiriä se vahtii haukkuen. Vinkulelut ovat Jedin ykkösjuttu ja varsinkin iltaisin se tulee lelu suussa tökkimään treenihetken toiveissa. Jedin tekemisen into ja palo on aivan mahtavuutta ja saa aina hyvälle tuulelle.

Kuva Minttu S.

Kuva Piritta Simonen

AVO H Tarja Löfman 10.6.2017

" 3 v, mittasuhteiltaan tyypillinen vankkarunkoinen uros. Hyvä purenta, kevyt alaleuka. Kuono-osa saisi olla vahvempi ja otsapenger selvempi. Turhan kevyet korvat. Hyvin kulmautunut edestä, niukemmin takaa. Liikkuu eturaajojaan nostellen, jolloin askelpituus jää lyhyeksi. Niukka aluskarva ja avonainen päällyskarva."