Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

TK1 TK2 RTK2 Wirneen Jippijaijee JS-E GS-E RS-E "Jippi"


Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Steriloitu narttu

Syntynyt: 17.5.2014

Väri: Blue merle valkoisin merkein

Korkeus: 51,5 cm

Paino: 16,5 kg

Isä: FCI Tenth Creek Ranch Rory (ASCA: WTCH JJ Kaya GS-E JS-E RS-O DNA-CP) "Kaya"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä terve: LTV0, VA0, SP0
Olkapäät ja polvet epävirallisesti terveet
Täysi hampaisto
Silmät terveet 9/2016

Omistajat: Noora Mäkelä


Kuva: Jenny Söderlund

Kuva: Jussi Mäkinen

Jippi omistajansa Nooran sanoin:

Jippi on näinä neljänä vuotena osoittanut olevansa juuri minulle sopiva koira. Se on tietyllä tapaa ikuisesti pentumainen, iloinen sählä, mutta samalla omaa hurjan hyvän keskittymiskyvyn treenatessa. Sillä on hyvä on/off eli kotona ei liiemmin pyöri jaloissa tai touhua kummempia, vaan ottaa iisisti, mutta sitten on kuitenkin sekunnissa valmis ryhtymään tositoimiin, jos sellaisia sille tarjotaan. Sillä on hyvä mottori ja toistokestävyyttä, mutta kuitenkin siinä on tietynlaista pehmeyttä, joka on monessa mielessä treenatessa jopa helpotus. Aika ajoin kisatilanteissa haasteena on ollut pieni ahdistuminen ohjaajan jännittäessä, mutta tätä on työstetty ja tämä on ollut treenattavissa eli nykyään se heiluttaa iloisesti häntää koekehissäkin :).

Arjessa Jippi on kohtalaisen helppo tapaus. Se omaa vahtiviettiä ja tätä koiralta tietyn verran toivonkin. Kotiin tulevat vieraat se haukkuu, mutta heti saadesssaan signaalin, että tulija on ok, se menee tervehtimään iloisesti. Jippi on vieraiden koirien kanssa hieman epävarma, mutta tulee lähtökohtaisesti kaikkien kanssa hyvin toimeen. Liian yli-innokkaasti lähestyvät uudet tuttavuudet se kokee hieman ahdistavina, mutta tosiaan saadessaan tehdä alkuun tuttavuutta vähän rauhallisemmin, niin sen jälkeen leikit sujuu ongelmitta oikeastaan kaikkien kanssa. Kaikkiaan arki rullaa siis oikein mallikkaasti ja sen kanssa voi mennä oikeastaan mihin tahansa, sillä se ei jännitä melua tai uusia paikkoja. Se onkin toiminut monelle pennulle mallikoirana esimerkiksi kaupunkikierroksilla, koska se kulkee rennosti julkisissa kulkuneuvoissa ja ihmishälinässä. 

Jippi on kokonaisuutena (myös pienine epävarmuuksineen ja vahtivietteineen) todella "omaan käteen sopiva" koira. Ihan paras kaveri sekä treeneihin että perusarkeen :).

Kuva: Jussi Mäkinen