Kennel Wirneen

Laura Lönnberg

040-732 8758

laura.lonnberg @ gmail.com

Wirneen Jarru Pohjaan "Nox"


Rotu: Australianpaimenkoira

Sukupuoli: Uros

Syntynyt: 17.5.2014

Väri: Musta valkoisin ja tan merkein

Korkeus: 55cm

Paino: 23kg

Isä: FCI Tenth Creek Ranch Rory (ASCA: JJ Kaya ATDs OTDcd GS-E JS-E RS-O DNA-CP) "Kaya"

Emä: Windedos Negrita "Prilla"

Kasvattaja: Laura Lönnberg

Terveys:
Silmät pentuterveet

Omistaja: Emilia Larmala


Nox omistajansa Emilian sanoin:

Kun Prillan pennut olivat syntyneet, iskin silmäni välittömästi pieneen mustaan Jarru -poikaan vaikka toivoin kovasti saavani nartun ensimmäiseksi koirakseni. Mutta joskus sitä vain tietää enkä olisi voinut olla tyytyväisempi saadessani tietää juuri Jarrun olevan minun pentuni. 

Nox on opettanut minulle valtavasti viimeisten vuosien aikana. Vaikka se toisaalta on nöyrä ja miellyttämisenhaluinen koira, ei se ole päästänyt minua helpolla. Kastroinnin ja aikuistumisen myötä siitä on kuitenkin tullut helppo koira niin arjessa kuin harrastuksissakin. Nox on äärettömän sosiaalinen ja avoin koira, joka rakastaa kaikkia ja kaikkea, mutta erityisesti lapset ovat sen heikko kohta. 

Nox on melko ohjaajapehmeä koira ja reagoi voimakkaasti minun fiilikseeni. Arjessa sen kanssa ei kuitenkaan ole mitään ongelmia eikä Nox paineistu esimerkiksi agilityssa vaikka minua jännittäisikin. Noxin kanssa on ihanaa treenata; se on innokas ja helposti motivoitavissa niin ruoalla kuin leluillakin ja tekee aina täysiä, mutta pystyy myös rauhoittumaan. Se on luonnonlahjakkuus nenäjutuissa ja olemmekin innostuneet erityisesti Nose Workista sekä ID-jäljestä. Agilitya harrastamme aktiivisesti ja kunhan ohjaaja saa itsensä kasaan, pääsee Nox varmasti kisaamaankin aksassa. Muuten teemme säännöllisen epäsäännöllisesti mm. rallya.